
Karse hører til korsblomstfamilien (Crusiferae). Karse kendes i form af små bakker med kimplanter, der kan købes hele året, og som også er lette at dyrke selv. Men karse kan godt blive mere end små kimblade. Den kan dyrkes på samme måde som andre et-årige krydderurter og findes i både en krusbladet og en glatbladet form.Karse kan anvendes som grønt drys på smørrebrød, i salater og sauce. Den skal ikke varmes, så taber den smagen. Karse er lidt stærkere i smagen end brøndkarse.
Tips til såning - når karsen driller:-)
Jeg sår altid karse i låget til en haribodåse der har været slik i. Jeg bruger 3 engangsvaskeklude, som klippes ud i lågets størrelse, kommer vand på, og de udblødte karsefrø. Sluttelig lægger jeg bunden af slikdåsen over, og vupti har du et lille "drivhus"Dette har jeg gjort i mange år, og det virker. De løse skaller er lige til at børste af.
Jeg spirer altid karse i køkkenrulle, i en underkop. Til at starte med ligger jeg en anden underkop over den første. Så er det helt mørkt de første dage når frøene spirer.
Til de anonyme givere: Tak for de gode råd!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar