tirsdag den 3. marts 2009


Uønsket hårvækst – hvorfor?

Overordnet set kan man inddele kvinders uønskede hårvækst i tre kategorier, og de har alle forskellige årsager.

- Hirsutisme: Denne form for uønsket hårvækst eksisterer KUN hos kvinder. Hårvæksten er meget maskulin og fremkommer ofte i ansigtet – nogle gange endda som direkte skægvækst. Årsagerne til hirsutismen kan være mange, men ofte udvikles ’sygdommen’, hvis man lider af hormonelle forstyrrelser, eller det kan være en bivirkning ved indtagelse af medicin.

- Hypertrichosis: Denne form kan ramme både mænd og kvinder og viser sig som af ekstrem stærk hårvækst både på normale og unormale steder på kroppen. Årsagen til hypertrichosisen er ofte genetisk eller etnisk bestemt, men kan også fremkomme i forbindelse med hormonelle forstyrrelser eller som bivirkninger i forbindelse med indtagelse af medicin.

- Æstetiske årsager: Den sidste form for uønsket hårvækst er ofte forbundet med æstetiske årsager. Det er primært af kosmetiske grunde, at hårvæksten er et problem. Her er det igen de kulturelle normer, der spiller ind, for det er som sagt ikke spor trendy at have hårvækst på nogle æstetisk ukorrekte steder.

2 kommentarer:

Pandehår sagde ...

Ad ad ad... Håber ALDRIG jeg selv ender i hår-helvedet :o)

Anonym sagde ...

hahaha! MANN, du er så sjov :)